29 Μαρ 2008

Nikolai Gogol....Bordello....!!!!

Eugene Hütz
Sergey Ryabtsev
Yuri Lemeshev
Thomas Gobena
Oren Kaplan
Eliot Ferguson
Pamela Jintana
RacineElizabeth Sun


Μετά το Glastonbury 2007, όλοι όσοι ήταν εκεί, είχαν να διηγηθούν το πόσο χόρεψαν, γέλασαν και απόλαυσαν το punk όπως ποτέ άλλοτε, τη στιγμή που στην κεντρική σκηνή εμφανίστηκαν οι Gogol Bordello! Ξεκινώντας την εκκωφαντική πορεία τους το 1999 και έχοντας στις πολύχρωμες βαλίτσες τους ήδη πέντε άλμπουμ και τέσσερα singles, οι Gogol Bordello είναι μια gypsy μπάντα από τη Νέα Υόρκη, η οποία δίνει γροθιά στον καθωσπρεπισμό και τη σοβαροφάνεια. Άλλοτε φορώντας πράσινα σορτσάκια πάνω από μωβ κάλτσες και κίτρινα πουκάμισα ανοιχτά για να φαίνονται οι καδένες, άλλοτε παρουσιάζοντας σουρεαλιστικά θεατρικά shows την ώρα της συναυλίας και πάντοτε παίζοντας ανελέητο πανκ!
Η Madonna τραγούδησε μαζί τους το La Isla Bonita στο Live Earth και τους έκανε πρωταγωνιστές της καινούριας της ταινίας. Οι αναρχικοί βαλκάνιοι τσιγγάνοι που έκαναν τη Νέα Υόρκη να δονείται στους ρυθμούς του “Start wearing purple” και τη New York Times να τους αφιερώνει ολοσέλιδα, έχουν το μονοπώλιο της εγγυημένης διασκέδασης. Είναι φαινόμενο και οι Έλληνες ήδη τους έχουμε λατρέψει.
Μία ηχηρή απάντηση στους Mano Negra?




O Nikolai Gogol, από τον οποίο η μπάντα πήρε το όνομά της, ήταν μία μεγάλη μορφή του πνεύματος τον 19ο αιώνα, στη Ρωσία. Με κύρια ασχολία του τη συγγραφή θεατρικών έργων, ο Νικολάι Γκόγκολ έμεινε στην ιστορία για την εμμονή του να εισάγει την Ουκρανική κουλτούρα στην ισχυρή Ρωσία. Ακριβώς δηλαδή ότι κάνουν οι Gogol Bordello σήμερα, παίζοντας gypsy punk με βαλκανικές καταβολές, στην Νέα Υόρκη!





Δεν υπάρχουν σχόλια: