10 Οκτ 2008

έρχονται......


Οι Residents, μια από τις πιο χαρισματικές, ενδιαφέρουσες και παντοτινά καινοτόμες μπάντες (και όχι μόνο), θα εμφανιστούν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Θέατρο Παλλάς.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δε μπορεί να κατηγορηθούν οι The Residents, είναι η μονοτονία. Αυτό το σχήμα δεν έχει προηγούμενο, ούτε επόμενο.

Τα live τους ήταν πάντα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα και ένα σημαντικό στοιχείο στο να συλλάβει κανείς έστω και στο ελάχιστο έννοιες όπως σουρεαλισμός και avant-garde στο χώρο της μουσικής.

Με τα όρια της φαντασίας, της πραγματικότητας και του μύθου να είναι πολύ κοντά τα μέλη αυτής της μοναδικής μουσικής κολεκτίβας, για περισσότερα από 30 χρόνια κατάφεραν να κρύβουν συστηματικά τις ταυτότητες και τα πρόσωπά τους πίσω από σουρεαλιστικές μάσκες που συνδέονται άμεσα με τα τραγούδια και την θεατρική απόδοσή τους, διατηρώντας τη μυστηριώδη, αινιγματική και αντι-σταρ ιδιοσυγκρασία τους.

Οι residents είναι από τους πρώτους μουσικούς- θεατρικούς περφόρμερς και αυτό το στοιχείο παραμένει ζωντανό, ενεργητικό και προκλητικό και στο πιο πρόσφατο πρότζεκτ τους the bunny boy που θα παρουσιάσουν στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους στην Αθήνα .

Η ιστορία περιστρέφεται αυτή τη φορά γύρω από έναν εκκεντρικό χαρακτήρα τον bunny boy που ψάχνει για τον χαμένο του αδελφό ακόμα και ανάμεσα στο κοινό μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό χώρο που παραπέμπει σε μιούζικαλ βιντεοπροβολή, θεατρική παράσταση και σουρεαλιστικό τσίρκο, με τον μοναδικό τρόπο των The Residents.



Τα εισιτήρια στην Αθήνα θα κοστίζουν: 40/50/80 και 100€.Προπώληση από Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου:ΑΘΗΝΑ
 - ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 5, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 
  ΤΗΛ: 210 3213100, ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ : 10:00 - 18:00
 - ΣΤΟ PUBLIC, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 - ΣΤΑ FNAC ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 - ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 8108181 ΚΑΙ ΣΤΟ www.ellthea.gr

και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στα METROPOLIS, τιμή εισιτηρίου €30
 




Πριν από μερικούς μήνες ένα "αφρόντιστο" DVD, έφτασε στο studio των Residents. Eίναι γνωστή βέβαια η μυστικότητα που τυλίγει το studio τους (κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται) και όπως φαντάζεσται το δέμα με το DVD θεωρήθηκε αμέσως κάπως περίεργο. Τελικά οι Residents άνοιξαν το δέμα και και τοποθέτησαν το DVD με τον ακατέργαστο τίτλο "Postacards From Patmos", στο dvd player τους. Γοητευμένο το γκρούπ παρακολούθησε με προσοχή αυτό το αλλόκοτο ντοκουμέντο. Ετσι κατάλαβαν ότι ένας από τους πρώτους τους συνεργάτες, γνωστός με το όνομα "Bunny" είχε πειστεί ότι ο αδερφός του είχε εξαφανιστεί στο νησί της Πάτμου. Επικεντρώθηκαν λοιπόν στο να προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζι του, χρησιμοποίησαν έτσι όλα τα μέσα που είχαν διαθέσιμα, ένα παλαιότερο τηλέφωνο, την διεύθυνση που είχε επάνω στον φάκελο, παλαιούς φίλους και συνεργάτες...αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά σκέφτηκαν το YouTube και ότι θα μπορούσαν να ανεβάσουν το DVD ως ένα λάβαρο αγάπης...αλλά και πάλι ένιωσαν αποπροσανατολισμένοι. Τι θα μπορούσαν να κάνουν λοιπόν για αυτό? Η απάντηση έγινε εμφανής και το DVD "Postcards From Patmos" αποτέλεσε την έμπνευση για το πρόσφατο πόνημα των Residents. Άλλαξαν τον τίτλο σε "The Bunny Boy" προς τιμή του φίλου τους και ηχογράφησαν ένα pop άλμπουμ βασισμένο στο περιεχόμενο του DVD. Και αφού το πάθος τους και η έμπνευση συνεχίστηκαν, ξαναδημιούργησαν τα αυθεντικα "Patmos" videos. Και τελικά ενσωμάτωσαν τα video και τα τραγούδια στην ομώνυμη performance που θα δούμε τον Νοέμβρη στην χώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: