24 Μαΐ 2008

ψάρεμα με σωλήνα....


Ονομασία > Πετροσωλήνες

Νοστιμότατα και δυσεύρετα.
Υπάρχουν στην Χαλκίδα και είναι απο τα ακριβώτερα οστρακοϊδή.
Επιδή δεν βγαίνουν σε μεγάλες ποσότητες τα κιλά που βγαίνουν "μιράζονται" κατα βάση στα ταβερνάκια της Χαλκίδας.

Σαν δόλωμα, ο σωλήνας είναι άπαιχτος yes.gif Έχω κάνει μια ψαριά με καλάμια στην Σαμοθράκη που έτριβα τα μάτια μου... fishing_h4h.gif
Πετροσωλήνα, παρότι έχω δοκιμάσει, δεν είχε και τρομερά αποτελέσματα. Βέβαια, μπορεί να έτυχε...

φιλικά, thor


Xaos_22
Ο σωληνας οντως ειναι απο τα καλυτερα δολωματα!!!!
Ειδικα με μοναγκιστρο με πολυ λιτη αρματοσια (να μην φαινονται πολλα πραγματα κοντα και πονηρεψει το ψαρι.... Ειδικα οι μεγαλες τσιπουρες που κανει θραυση το συγκριμενο δολωμα!!!) ειναι TOP δολωμα.


""Ακομη, να πω οτι ο πετροσωληνας "διαλυει" την πετρα με ενα ηπιο οξυ. Αυτος ειναι και ο λογος που χρησιμοποιειται για δολωμα πολυ σπανια και για ορισμενα ειδη ψαριων.""

Ο πετροσωληνας δεν ειναι και οτι καλυτερο... Ακομη, ειναι ακριβο, σπανιο και δυσκολο να βγει σαν δολωμα.


Το σωλήνα είναι πολύ γνωστό είδος σε όλο την Μεσόγειος Θάλασσα όπου ζει μισώ θαμμένος σε αμμώδεις βυθούς με αρκετά ρηχά νερά . Από την φωλιά του , εύκολα ευδιάκριτη από τις τρύπες που φαίνονται στην επιφάνεια του αμμώδεις βυθού ,Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο ψάρεμα δεν υπάρχουν ψάρια , που το αποφεύγουν το σωλήνα είναι δόλωμα πολύ αδύνατο , για να αποφεύγουμε την θραύση του , ακόμα και το λιώμα του στα δυνατά πετάγματα , καλό θα είναι να το δέσουμε πάντα με ελαστικό νήμα.Σαργούς , τσιπούρες Μουρμουρες αλλά και πολλά άλλα είδη ψαριών δεν θα του αντισταθουν.

ΣΩΛΗΝΑ:
Είναι δόλωμα που ζει στους αμμουδερούς βυθούς. Στην αγορά το βρίσκουμε σε ζωντανή ή κατεψυγμένη μορφή. Αφού ανοίξουμε με μαχαίρι το όστρακό της, παίρνουμε το μαλακό κρέας κόβοντάς το σε τεμάχια τέτοια που να ανταποκρίνονται στα αγκίστρια μας. Με τη σωλήνα δολώνουμε τη καθετή μας και το πεταχτάρι. Ψαρεύουμε κυρίως μουρμούρες, αλλά και τα υπόλοιπα ψάρια δεν αντιστέκονται στο λευκό και μαλακό κρέας της.



καλαμοθηκη με inox σωληνα 22mm



Δεν υπάρχουν σχόλια: